Dès boûquèts

( lire à haute voix)
Si vos’nnè volez fé po’ne hiède di djins, prindez 1 kilo d’blanke farine èt on d’mèy kilo d’farène di sarazin.
Mahîz lès, mètez-î 150 grames di lèveûre, mahîz bin tot çoula. Tapez-î 300 grames di fin souke èt 8 oûs ètîrs, mahîz co tot çoula.
Vos lèyîz lèver vosse pâsse ine eûre à long. Asteûre, mètez ine bokète di boûre èl pêle divant d’î taper ine loce di lawèt. Vos polez mète quéquès corintènes èl pâsse qui cût. Fez fé ‘ne dimêye a vosse bokète. Chèrvez-le avou dèl cassonade.
Et si vos ‘nn’avez saqwantes di trop’, houkîz-me.

Hiède di djins : quantité de personnes – plusieurs personnes 
Mahîz lès : mélengez les
souke : sucre
Pêle : poêle
Loce : louche
lawet : pâte liquide
fé ‘ne dimêye : faire une pirouette


Laisser un commentaire

Votre adresse de messagerie ne sera pas publiée. Les champs obligatoires sont indiqués avec *